14/3/15

Coffee Book Tag!

Κάτι που επικρατεί αρκετά στο χώρο του youtube και των social media γενικότερα, είναι τα λεγόμενα "tags". 
Ερωτήσεις δηλαδή, που αφορούν κάποιο θέμα, και διαδίδονται μεταξύ των "φίλων".

Αποφάσισα κι εγώ με τη σειρά μου να ξεκινήσω να κάνω μερικά tags σχετικά με βιβλία, για να περάσει η ώρα και να γνωριστούμε καλύτερα!
Ο καθένας μπορεί να αντιγράψει τις ερωτήσεις στο blog του και να τις απαντήσει, ελεύθερα!!!


Πρώτο tag που θα κάνω είναι το 
"Cofee Book Tag"
...αν και εγώ κάνω μια αποχή τελευταία στη καφεΐνη, λόγω παρενεργειών, αλλά αγαπώ τον καφέ γενικά...
...επίσης οι ερωτήσεις είναι διαμορφωμένες καταλλήλως γιατί κανονικά είναι στα αγγλικά...
...οι τίτλοι είναι οι πρωτότυποι και αναφέρω τις ελληνικές εκδόσεις αν υπάρχουν...


1. Black: Μια σειρά βιβλίων που έχει φανατικούς θαυμαστές αλλά είναι λίγο "δύσκολη" η κατανόηση της ιστορίας στην αρχή. 

A SONG OF ICE AND FIRE
George R.R. Martin
******************
Η φοβερή αυτή σειρά βιβλίων, στην οποία βασίστηκε και η τηλεοπτική σειρά Game of Thrones, είναι πραγματικά συγκλονιστική! Κυκλοφορεί και στα ελληνικά από τις εκδόσεις Anubis, αλλά όσοι γνωρίζετε αγγλικά θα σας έλεγα να διαβάσετε το πρωτότυπο γιατί ο συγγραφέας χρησιμοποιεί μεσαιωνική διάλεκτο σε αρκετά σημεία και είναι πολύ ενδιαφέρον!!! Το θέμα με αυτά τα βιβλία είναι ότι υπάρχουν πάρα πολλοί χαρακτήρες και πολλή ιστορία στην οποία βασίζονται τα γεγονότα που συμβαίνουν. Γι' αυτό ίσως είναι δύσκολο για κάποιους να τα διαβάσουν. Αξίζουν όμως τη προσπάθεια!!!


2. Peppermint mocha: Ένα βιβλίο που οι περισσότεροι διαβάζουν περισσότερο κατά τη διάρκεια του χειμώνα ή γενικά σε κάποια εορταστική περίοδο του χρόνου συγκεκριμένα.

HARRY POTTER
J.K. Rowling
************
ΦΥΣΙΚΑ και δε θα έλεγα τίποτε διαφορετικό, καθώς, παρόλο που το 1ο βιβλίο το διάβασα καλοκαίρι, ήταν παράδοση πόσων ετών κάθε περίοδο Χριστουγέννων να βλέπουμε τις παλιές ή τις νέες ταινίες που έβγαιναν! Άπειρα συναισθήματα και αναμνήσεις! Αυτά τα βιβλία, παρόλο που η ιστορίες εξελίσσονται όλο το χρόνο, σου βγάζουν μια ζεστασιά γλυκιά, που σε κάνει να θες να χωθείς κάτω από μια κουβερτούλα, να πάρεις το αγαπημένο σου ζεστό ρόφημα και να χάνεσαι στον, κυριολεκτικά, μαγικό κόσμο του Harry Potter... (τα βιβλία κυκλοφορούν στα ελληνικά από τις εκδόσεις Ψυχογιός)


3. Ζεστή σοκολάτα: Αγαπημένο παιδικό βιβλίο.

PETER PAN
J.M. Barrie
***********
Ένα βιβλίο εξίσου μαγικό σα το προηγούμενο! Μια ιστορία που, παρόλο που γνώριζα, τη διάβασα όταν ήμουν λίγο μεγάλη ηλικιακά. Και αυτό που συνειδητοποίησα ήταν πως είναι ένα βιβλίο που ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να το διαβάσουν οι "μεγάλοι", περισσότερο από τα παιδιά. Μια ιστορία που μας διδάσκει να μένουμε πάντοτε παιδιά! Να ζούμε τη κάθε στιγμή, να γελάμε, να βρίσκουμε ομορφιά και στα πιο απλά πράγματα, να αγαπάμε και να αναζητούμε καθημερινά τη περιπέτεια που θα μας χαρίσει όμορφες αναμνήσεις και φίλους. Το έχω μέσα στην καρδιά μου αυτό το βιβλίο, και το βαστώ σα φυλαχτό και για τις επόμενες γενιές... (το βιβλίο κυκλοφορεί μεταφρασμένο σε πολλές εκδόσεις)


4. Διπλός espresso: Ένα βιβλίο που σε κράτησε σε τρομερή αγωνία από την αρχή έως το τέλος.

HUNGER GAMES book2- CATCHING FIRE
Suzanne Collins
***************
Όπως ανέφερα σε προηγούμενο κομμάτι του blog (κλικ εδώ), χρειάστηκε κάποιο καιρό για να ξεκινήσω τη τριλογία αυτή. Όταν όμως τη τελείωσα, το συγκεκριμένο βιβλίο (2ο) ήταν το αγαπημένο μου! Από την αρχή μέχρι το τέλος ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ίδρωνα διαβάζοντάς το, από την αγωνία!!! Τα γεγονότα συμβαίνουν το ένα μετά το άλλο! Η γραφή της Collins είναι συγκλονιστική, και οι περιγραφές τις τρομερά ρεαλιστικές! (η τριλογία κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις εκδόσεις Platypus)



5. Starbucks: Ένα βιβλίο που βλέπεις παντού!

RED QUEEN
Victoria Aveyard
****************
Επειδή παρακολουθώ τη κοινωνία του λεγόμενου "booktube" πολύ, και ενημερώνομαι για τα βιβλία του εξωτερικού, μιας και διαβάζω αρκετά στα αγγλικά επίσης, τελευταία έχει γίνει ένας ΠΑΝΙΚΟΣ με το συγκεκριμένο βιβλίο!!! Θέλω πάρα πολύ να το διαβάσω και εγώ και ελπίζω σύντομα να μεταφραστεί για να το μάθει και ο κόσμος! Τα σχόλια είναι υπερβολικά θετικά, τόσο για τη γραφή της Aveyard όσο και για την υπόθεση της επερχόμενης σειράς βιβλίων αυτής. Η ιστορία έχει ως εξής. Υπάρχουν 2 ανθρώπινες φυλές. Οι "Κόκκινοι" (Reds) και οι "Ασημί" (Silvers). Οι Κόκκινοι, είναι απλοί, κοινοί θνητοί, με κόκκινο αίμα. Οι Ασημί, είναι άνθρωποι με αίμα σα το ασήμι, οι οποίοι έχουν ιδιαίτερες δυνάμεις σα θεοί. Αυτοί είναι που κυβερνούν. Η κεντρική ηρωίδα ανήκει στους Κόκκινους, όμως έχει τις δυνάμεις σα να ήταν Ασημί, και γίνεται βασίλισσα. Οπότε πρέπει να διοικήσει και να γίνει κάτι που σιχαίνεται, ενώ ταυτόχρονα να μη μαθευτεί πως δεν έχει ασημί αίμα... Πανικούλης... Ενδιαφέρον, διαφορετικό και το θέλουμε παρακαλώ!


6. Hipster coffee shop: Ένα βιβλίο όχι τόσο γνωστού συγγραφέα, που όμως σου άρεσε.

MOUNT OLYMPUS. WHATEVER HAPPENED TO THOSE GUYS?!
John Hiller
***********
Το συγκεκριμένο βιβλίο το είχα αναφέρει παλιότερα (κλικ εδώ) καθώς ήταν ένα από τα αγαπημένα μου για το χρόνο αυτό μέχρι στιγμής! Ένα βιβλίο ενός άγνωστου μέχρι τώρα συγγραφέα, που ελπίζω να πάει καλά, ιδιαίτερα στη χώρα μας αν μεταφραστεί, γιατί το αξίζει! Δε θα πω πολλά, μιας και στο παραπάνω link έχω κάνει ολοκληρωμένο review του βιβλίου.




7. Oops! Κατά λάθος πήρα decaf'!: Ένα βιβλίο που περίμενες να αξίζει περισσότερο.

HOUSE OF NIGHT book5- HUNTED
P.C. & Kristin Cast
*****************
Είμαι fan της σειράς! Το λέω με περηφάνια! Δέχομαι πως μερικοί τη βρίσκουν "ανόητη" κλπ αλλά εμένα με ικανοποιεί και με διασκεδάζει! Εκτός από αυτό το βιβλίο, που με απογοήτευσε πλήρως... Δε θα μπω σε λεπτομέρειες γιατί θα spoilάρω όσους δε το έχουν διαβάσει. Το μόνο που θα πω είναι ότι πρόκειται για ένα βιβλίο στο οποίο κανονικά έπρεπε να γίνει ο χαμός ο ίδιος, αλλά αντίθετα δε γίνεται τίποτα το συγκλονιστικό... Και ό,τι γίνεται στο τέλος είναι τελείως απογοητευτικό. Ήταν η πρώτη φορά στη ζωή μου που με έπιασαν τα κλάματα από τα νεύρα μου, διαβάζοντας βιβλίο... Το περίμενα πως και πως γιατί το προηγούμενό του σε άφηνε μεσ' την αγωνία και τελικά ήταν μια φούσκα...Μπλουπ! Κενό! Τα υπόλοιπα πάντως, μέχρι στιγμής αξίζουν κατά την άποψή μου! (τα βιβλία κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Μεταίχμιο, στα ελληνικά)



8. The perfect blend: Ένα βιβλίο ή σειρά βιβλίων που σε έκανε να νιώσεις όμορφα και άσχημα αλλά ήταν πολύ ικανοποιητικό.

THE FAULT IN OUR STARS
John Green
***********
Πολύ κλισέ?! Δε πειράζει! Το αξίζει! Και αυτό γιατί δεν είμαι άτομο που διαβάζει τέτοιου είδους βιβλία συνήθως. Σχεδόν καθόλου βασικά... Για την ακρίβεια ήταν το 1ο βιβλίο του είδους που διάβασα ποτέ μου. Ό,τι πω το έχετε ακούσει σίγουρα. Κλάμα...ΠΟΛΥ ΚΛΑΜΑ...! Μιλώ για κλάμα που γεμίζει μπουκάλι Ζαγόρι 1,5 lt.. Για κλάμα με βογκητά και επακόλουθη κατάθλιψη λίγων ωρών που σε αναγκάζει να παρατήσεις το βιβλίο για λίγο και να το συνεχίσεις πιο μετά για να έρθεις στα καλά σου. ΑΛΛΑ... Αυτό λειτουργεί ως κάθαρση... Είναι μια ιστορία πολύ αληθινή, δυστυχώς, που δε σε αφήνει έξω από τα άσχημα. Αντιθέτως σε χώνει βαθιά μέσα στη ζωή αυτών των ανθρώπων και γι' αυτό ζεις τόσο πολύ την ιστορία και τα συναισθήματα αυτά. Το θέμα είναι πως μέχρι να αρχίσεις το κλάμα υπάρχει ένα συναισθηματικό τρενάκι. Γελάς, ερωτεύεσαι, ξαναγελάς, προβληματίζεσαι... Είναι, με λίγα λόγια, ένα βιβλίο που αξίζει να περάσεις το "μαρτύριο" διαβάζοντάς το, γιατί σε διδάσκει πολλά.



Αυτά από εμένα!!! 
Περιμένω και τις δικές σας απαντήσεις! ;)

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ελάτε να τα πούμε!!!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.